Priče sa ŠinidadaBookiranje proleća

04/04/20190
https://finvala.com/wp-content/uploads/2019/04/IMG_8785.jpg

Pred vama su tri preporuke koje su me veselile i zaintrigirale tokom marta, delim ih sa vama kako biste uživali u aprilu.


Froncla.rs

Usudiću se da ovaj predlog nazovem prvom modnom preporukom na blogu. Nikada do sada nisam sa vama delila fashion momente, ali ono što radi vredna ekipa froncle.rs zaslužuje svaku reč pohvale. Froncla, to je jedna porodica koja stvara ljubav od pamuka, ili kako oni sami to još vole da kažu – “Froncla je nit koja nas spaja”.
I baš tako, spojila je vredne ruke različite dobi. Ima tu vrh riba, opasnih mački, onih malo starijih koji samo kažu da su matore za after (nikad niste matori za after 😉 ) ali i bookiranih devojčica.
Zajednička im je kreativnost i ljubav koju ulažu u svoj rad, i to što stavljaju osmeh na lica devojčica jer znaju da u su srećne devojčice najlepše!
Zato, ukoliko želite da svoju devojčicu učinite srećnom družite se sa fronclama.

Muzej nauke i tehnike

Ukoliko još uvek nemate plan za predstojeći vikend, evo malog predloga. Obilazak muzeja nikada ne može biti loš odabir. Ovog vikenda je možda baš vreme da obiđete Muzej nauke i tehnike. Vratiće vas u neka davna vremena. Od onih kada su glavna prevozna sredstva bili brodovi i vozovi, kada su se ulicama vozili fijakeri i karuce. Imaćete priliku da vidite kako su izgledali prvi PC i MAC računari, džuboks iz ‘70tih, pa do sitnih kućnih aparata poput telefona, televizora, radija, pisaćih mašina… Postavka je osmišljena tako da prikaže tehnološki razvoj i njegov uticaj na život čoveka, a organizovan je u četiri celine: točak-mašina-motor, komunikacija, čovek i tehnika, mera i broj.
U prizemlju iste zgrade očekuje vas naučna igraonica, koja bi posebno mogla da bude zanimljiva najmlađima. Ali verujte i oni malo stariji će se fino zabaviti uz različite optičke varke. A na kraju ćete se baš poput deteta radovati galeriji igračaka koja sadrži oko 200 eksponata/igračaka iz perioda od 1920. do 1970. godine.

Serija „8 Tage“

Malo drame za kraj. “8 dana” („8 Tage“) nemačka je serija koja će vam kroz ukupno osam epizoda postaviti mnogo pitanja. Svakom epizodom kraj sveta je sve bliži. Još samo osam dana je ostalo do udara asteroida! Putanja kaže da će udar biti u Fracuskoj i tako cela Evropa postaje zona smrti! Svuda nastaje haos, pa tako i u Berlinu gde se odvija radnja serije. Svako pokušava da nađe način da se spase. Stvaranje sopstvenog skloništa, odlazak za Ameriku, nalaženje ulaznica za bunker, neki su od načina koji će možda osigurati preživljavanje. Serija prati nekoliko povezanih priča koje će vas naterati na razmišljanje o tome kako biste postupili da ste na njihovom mestu. Ukoliko volite dramu, ili barem one serije koje vas prodrmaju i nakon gledanja ne daju mira sa pitanjima, onda obavezno upišite „8 dana“ na svoju listu. Iako se možda ni za jednog lika nećete vezati, biće to pravi rolerkoster razmišljanja i preispitivanja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *