Priče sa Šinidada“It’s a wonderful life”

26/12/20160

     Svaki put kada čujete zvonce jedan anđeo dobije krila! U to barem veruje George Bailey u božićnom klasiku “It’s a wonderful life”. A ja verujem George-u.

     Poznajem i jednog Džordža. Dobro, ne zove se zaista Džordž, ali je veoma sličan George iz filma. Prepoznaćete ga lako. On je onaj dečak koji želi da upiše najbolji koledž i putuje svetom. Dobroćudni provincijalac koji voli svoje mesto, ali u isto vreme želi i da ga napusti kako bi mu se srećniji vratio. Ima Džordž i svoju Meri, naravno. O da, to je isti onaj impulsivni Džordž koji lako posumnja u sebe.

     Sigurno da ne bi ni George verovao u anđele i zvuk zvona da nije zajedno sa Klarensom, svojim anđelom drugog reda, protrčao kroz sopstveni život bez sebe.I baš na Badnje veče, uz neprestani zvuk snega, shvatio koliko bi život u toj provinciji bio drugačiji da njega nema. Pritisnut brojnim problemima George se lako odlučuje na samoubistvo, međutim Klarens stiže na vreme. Jer anđeli su valjda zato tu, da nas čuvaju i podsete da su porodica i prijatelji utočište kom se stalno vraćamo, na čiju ljubav uvek računamo. Čak i onda kada je zanemarujemo jer se nekako podrazumeva.

    Božićni klasik “It’s a wonderful life” topla  je priča o običnom, mladom čoveku, o tradiciji, porodičnim vrednostima, plemenitosti, ljubavi…Ova bajka za odrasle nastala je pre 70 godina, a poruka koju šalje je tu da nas stalno podseća koliko je malo potrebno za sreću. U stalnoj žurbi, neprestalnoj jurnjavi sa vremenom zaboravljamo koliko smo zapravo srećni iako nam naši problemi izgledaju veći i od nas samih. Dotle je došao i Džordž (kao i George) i baš tada je na scenu stupio anđeo drugog reda da ga podseti da “Ni jedan čovek ne može da propadne ako ima prijatelje”. I vratio mu veru u ljudsku dobrotu, u poštenje, sopstveni život, i naravno anđele.

     Zato, kada god čujete zvonce namignite, jer je anđeo upravo ispunio svoju misiju i dobio nova krila. 😉

Podeli sa prijateljima:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *